Čorba z hrášku - krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 15 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 361 mg
- Vláknina 18178 mg
- Vitamín A 18178 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 174.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do 1,5 litru osolené vody dáme vařit zelený hrášek a drobně pokrájenou mrkev s cibulí. Vaříme do změknutí, scedíme - vodu ze zeleniny použijeme jako vývar. Zeleninu vidličkou pomačkáme na kaši nebo rozmixujeme. Přidáme vývar ze zeleniny, zamícháme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a mouky. Přilijeme mléko, osolíme podle chuti a vaříme 20 minut. Před koncem vaření přidáme do čorby rozšlehané vajíčko a zamícháme.