Polévka z řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 kg Červená řepa
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mateřídouška
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1317 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 117.1 mg
  • Draslík 1868.4 mg
  • Vláknina 14934 mg
  • Vitamín A 14934 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umytou řepu dáme vařit s cibulí, mateřídouškou a petrželkou. Když je řepa měkká, oloupeme ji nožem, propasírujeme přes síto (nebo rozmixujeme). Propasírovanou řepu vložíme do 1 l horkého telecího vývaru, zamícháme, osolíme podle chuti a ještě vaříme 10 minut.

  • 2

    Před dokončením do polévky vmícháme máslo a žloutek.

  • 3

Komentáře k receptu