Polévka z řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1317 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 117.1 mg
- Draslík 1868.4 mg
- Vláknina 14934 mg
- Vitamín A 14934 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umytou řepu dáme vařit s cibulí, mateřídouškou a petrželkou. Když je řepa měkká, oloupeme ji nožem, propasírujeme přes síto (nebo rozmixujeme). Propasírovanou řepu vložíme do 1 l horkého telecího vývaru, zamícháme, osolíme podle chuti a ještě vaříme 10 minut.
-
2
Před dokončením do polévky vmícháme máslo a žloutek.
-
3