Krémová fazolková polévka
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.25 l Mléko polotučné
- 0.5 l Voda pitná
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 44 g
- Sodík 644 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 117.1 mg
- Draslík 667.4 mg
- Vláknina 5472.3 mg
- Vitamín A 5472.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky i mrkev nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Potom zeleninu rozmixujeme.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme a povaříme. Přidáme rozmixovanou zeleninu i s vývarem, větší část mléka, cukr, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.
-
3
Polévku odstavíme z ohně a vmícháme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce.