Krémová fazolková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 117.1 mg
  • Draslík 667.4 mg
  • Vláknina 5472.3 mg
  • Vitamín A 5472.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky i mrkev nakrájíme na kousky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Potom zeleninu rozmixujeme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vodou, rozšleháme a povaříme. Přidáme rozmixovanou zeleninu i s vývarem, větší část mléka, cukr, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.

  • 3

    Polévku odstavíme z ohně a vmícháme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce.

Komentáře k receptu