Krupicová rychlá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Ječná krupice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Polévkové koření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 110 mg
  • Vláknina 2707.7 mg
  • Vitamín A 2707.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby a zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody s kmínem dopoloměkka.

  • 2

    Přisypeme krupici a vaříme ještě asi 10 minut.

  • 3

    Do horké polévky zašleháme vejce, posypeme petrželkou a dochutíme máslem a polévkovým kořením.

Komentáře k receptu