Hovězí vývar Celestine
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 50 g Kuřecí křídla
- 60 g Petržel - nať
- 500 g Hovězí maso přední
- 80 g Žaludky drůbeží
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Kuřecí krk
- 125 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 12 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 109.3 mg
- Draslík 749.3 mg
- Vláknina 7680.8 mg
- Vitamín A 7680.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umytou a osušenou petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Do misky dáme mouku, přidáme rozkvedlané vejce, sůl, přilijeme mléko a vše promícháme v řídké hladké těsto. Z těsta upečeme na oleji tenké palačinky. Upečené je stočíme, stočené překrájíme napříč na stejnoměrné širší nudle. Ty pak spolu s nakrájenou petrželovou natí vkládáme do jednotlivých porcí horkého hovězího vývaru těsně před podáváním.
-
3
Minutkový hovězí vývar [50236]:
-
4
Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.