Polévka zeleninová s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 185 g
- Sodík 1128 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 452.3 mg
- Vláknina 26422.8 mg
- Vitamín A 26422.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jarní cibulky pokrájíme. Ze světlé spodní cibulovité části nakrájíme tenké proužky, zelenou nať naporcujeme na kroužky o tloušťce cca 3 milimetry. Škrabkou oškrábeme mrkev a pokrájíme ji na cca 2 milimetry tlusté proužky. Zelený chřest omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky dlouhé cca 1,5 - 2 centimetry. Také cukrové lusky opláchneme proudem vody a nakrájíme na kousky stejné velikosti.
-
2
Připravíme wok, do něhož vlijeme dvě polévkové lžíce oleje a rozehřejeme. Vsypeme veškerou pokrájenou zeleninu kromě kroužků z nati jarní cibulky. Za stálého míchání opékáme cca 4 minuty. Poté osolíme a opepříme.
-
3
Do woku vlijeme zeleninový vývar a přisypeme den předem uvařenou celozrnnou rýži. Jakmile polévku přivedeme k varu, odstavíme ji a podáváme. Navrch posypeme kroužky z cibulové nati.