Polévka ratatouille s těstovinami
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 45 g Těstoviny Fusilli
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 3 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 stroužek Česnek
- 4 hrnek Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 15 g
- Sodík 2219 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 1221.3 mg
- Vláknina 19298.2 mg
- Vitamín A 19298.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.1 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek nakrájíme na kostky. Rozložíme na cedník, osolíme a po 20min propláchneme. Takto lilek zbavíme hořkosti.
-
2
Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji při střední teplotě asi 10min restujeme dozlatova. Přidáme nakrájené papriky, prolisovaný česnek, nakrájené cukety a lilek a restujeme dalších 5min.
-
3
Poté přidáme drcená konzervovaná rajčata, bylinky, zalijeme vývarem a dochutíme solí a pepřem.
-
4
Přivedeme k varu a cca 10min povaříme, až zelenina změkne. Do polévky přidáme těstoviny a provaříme ještě dalších 15min.
-
5
Rozdělíme na talíře, ozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.