Knedlíčková polévka čirá
Suroviny
- 200 g Kapusta růžičková
- 153 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 160 g Sýr sójový - Tofu
- 10 g Sůl
- 9 g Sůl
- 10 g Petržel - nať
- 20 g Česnek
- 6 g Česnek
- 300 g Hovězí maso zadní
- 50 g Cibulka jarní
- 5.5 g Cibulka jarní
- 200 g Fazole
- 160 g Zelí Kimči
- 32 ml Omáčka sójová
- 13 ml Olej stolní
- 5 ml Ocet vinný
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 10 g
- Sodík 2154 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 45.3 mg
- Draslík 86.1 mg
- Vláknina 11248 mg
- Vitamín A 11248 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a na mírném plameni ho vaříme dále 30 minut. Po této době přidáme k masu oloupanou cibuli a česnek a vaříme dalších 20 minut. Potom masový vývar odstavíme z ohně a zcedíme ho přes utěrku. Z mouky, vody a špetky soli uhněteme těsto, které zabalíme do vlhké utěrky a necháme ho 30 minut odpočinout. Zelné kimči očistíme, vyřízneme košťál a nasekáme ho najemno. Z nasekaného kimči vymačkáme šťávu. Sýr Tofu rozmačkáme v utěrce. Růžičkovou kapustu očistíme a opláchneme. Na pánvi usmažíme nerozmíchaná vejce tak, aby byl zachován oválný tvar žloutků a bílků. Usmažená vejce nakrájíme na kosočtverce. Sójový ocet smícháme s vodou a octem.
-
2
Prosolené fazolové klíčky povaříme 2 minuty v páře, nasekáme je na kousky a vymačkáme z nich vodu mnutím v utěrce. Uvařené maso nakrájíme na jemné kousky a smícháme ho s kousky zelného kimči, sýrem Tofu a vařenými fazolovými klíčky a tuto směs dochutíme kořením. Odpočaté těsto rozválíme a vykrájíme z něj kulaté placičky asi o průměru 8 cm. Na tyto placičky rozdělíme připravenou směs masa a zeleniny a přehnutím napůl z nich uděláme knedlíčky. Upevníme jejich okraje, aby při jejich vaření nevypadla náplň. Tyto knedlíčky potom dáme vařit do vývaru z masa. Když knedlíčky ve vývaru vyplavou na povrch, vaříme je další 4 minuty na mírnějším ohni. Hotový vývar nalijeme do misek nebo talířů, ozdobíme ho vaječnými nudlemi, sekanou petrželkou a zalijeme sójovým octem. Polévku podáváme teplou.