Mandlová polévka s olivami ochucená šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1626 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 778.9 mg
- Vláknina 19855.5 mg
- Vitamín A 19855.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 15.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek prolisuejeme, olivy nasekáme. Petrželku opláchneme, necháme osušit a lístky také nasekáme na jemno. Část si odložíme stranou na dozdobení.
-
2
V hrnci rozpálíme polovinu oleje a podusíme na něm česnek společně s olivami a petrželkou. Přidáme na jemno nastrouhané mandle a vše restujeme, dokud mandle nezačnou vonět. Poté zalijeme vývarem.
-
3
Šafrán prsty rozdrobíme a rozmícháme v trošce vody. Vmícháme do polévky, ochutíme solí, pepřem a paprikou a na míném ohni povaříme cca 10 min bez pokličky.
-
4
Mezitím z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na malé kostičky. Rozpálíme zbytek oleje a chléb osmažíme dokřupava. Spolu se zbytkeme petrželky přidáme do polévky, rodělíme do misek a ihned podáváme.