Polévka s morkovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1018 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 1049.5 mg
- Vláknina 686.7 mg
- Vitamín A 686.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Morek odblaníme, rozmačkáme a prolisujeme. V misce jej utřeme s vejcem, solí a muškátem do pěny, přidáme nasekanou petrželovou nať, změklé a prolisované žemle a tolik strouhanky, abychom mohli tvarovat malé knedlíčky.
-
2
Jeden knedlíček dáme uvařit na zkoušku - pokud je měkký, přidáme strouhanku, pokud je tuhý, vmícháme do hmoty trochu mléka nebo másla. Knedlíčky vaříme v osolené vodě 6-8 minut.
-
3
Morkové knedlíčky jsou vhodné do hovězí i zapražené polévky.