Polévka s císařskými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Pažitka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 955 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 362.3 mg
  • Draslík 1087.6 mg
  • Vláknina 558.2 mg
  • Vitamín A 558.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce a žloutky. Přidáme namočené a vymačkané žemle, které prolisujeme. Osolíme a přidáme jemně nasekanou petrželku a strouhanku.

  • 2

    Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do vařící osolené vody. Na mírném ohni je vaříme 8-10 minut a potom je ochladíme trochou studené vody.

  • 3

    Hotové nočky vložíme do vařícího hovězího vývaru. Polévku podáváme s nadrobno nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu