Polévka s císařskými nočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 45 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 362.3 mg
- Draslík 1087.6 mg
- Vláknina 558.2 mg
- Vitamín A 558.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce a žloutky. Přidáme namočené a vymačkané žemle, které prolisujeme. Osolíme a přidáme jemně nasekanou petrželku a strouhanku.
-
2
Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do vařící osolené vody. Na mírném ohni je vaříme 8-10 minut a potom je ochladíme trochou studené vody.
-
3
Hotové nočky vložíme do vařícího hovězího vývaru. Polévku podáváme s nadrobno nakrájenou pažitkou.