Polévka se smaženou zeleninou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 50 g Sýr Čedar
- 40 ml Olej olivový
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Brambory rané
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 balení Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 108 g
- Sodík 1468 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 17.6 mg
- Draslík 752 mg
- Vláknina 12827.2 mg
- Vitamín A 12827.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi si lehce rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku, na kostičky pokrájenou bramboru a mrkev a nakonec zeleninu zasypeme kmínem. Zeleninu smažíme do té doby, než změkne a pravidelně ji mícháme.
-
2
V hrnci si připravíme 1 l zeleninového vývaru a vložíme do něj osmaženou zeleninu. Přidáme najemno nakrájený celer, cuketu a přivedeme do varu. Vaříme tak dlouho, cca 10 minut, až nám cuketa i celer změknou.
-
3
Poté přidáme fazolové lusky, nakrájené na 2 cm kousky, konzervované fazolové lusky a loupaná rajčata. Povaříme 5 minut, aby fazole změkly, a poté podáváme se strouhaným sýrem navrchu.