Polévka s hovězím masem a bramborami
Suroviny
- 230 g Hovězí maso zadní
- 230 g Brambory
- 20 g Petržel kudrnka
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 900 ml Hovězí vývar základní
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Pórek
- 3 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 7 g
- Sodík 741 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 33.4 mg
- Draslík 883.2 mg
- Vláknina 16829.5 mg
- Vitamín A 16829.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném rostlinném oleji restujeme přibližně 5 minut hovězí maso nakrájené na nudličky. Nezapomeneme míchat, aby se maso nepřichytilo na dno hrnce.
-
2
Přidáme rozpůlené brambory, kolečka pórku, kostičky mrkve a celeru. Vše opékáme, pokud je potřeba, podlijeme troškou hovězího vývaru. Po dalších 5 minutách dolijeme zbytek hovězího vývaru a přivedeme k varu.
-
3
Jakmile polévka začne vřít, přiklopíme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Nyní přidáme malé kukuřičky. Několik lístků bobkového listu, petržele, tymián vložíme do polévky v sítku na koření, podobné tomu čajovému, jen větší. Na konci vaření ho snadněji dostaneme ven.
-
4
Polévku necháme provařit dalších 20 minut. Jakmile je zelenina měkká, vyndáme sítko s kořením, vmícháme 2 lžíce suchého sherry, sůl a pepř.
-
5
Podáváme v nahřátých miskách ozdobené čerstvou petrželkou.