Polévka s hovězím masem a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Hovězí maso zadní
  • 230 g Brambory
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 900 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Pórek
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 741 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 33.4 mg
  • Draslík 883.2 mg
  • Vláknina 16829.5 mg
  • Vitamín A 16829.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném rostlinném oleji restujeme přibližně 5 minut hovězí maso nakrájené na nudličky. Nezapomeneme míchat, aby se maso nepřichytilo na dno hrnce.

  • 2

    Přidáme rozpůlené brambory, kolečka pórku, kostičky mrkve a celeru. Vše opékáme, pokud je potřeba, podlijeme troškou hovězího vývaru. Po dalších 5 minutách dolijeme zbytek hovězího vývaru a přivedeme k varu.

  • 3

    Jakmile polévka začne vřít, přiklopíme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Nyní přidáme malé kukuřičky. Několik lístků bobkového listu, petržele, tymián vložíme do polévky v sítku na koření, podobné tomu čajovému, jen větší. Na konci vaření ho snadněji dostaneme ven.

  • 4

    Polévku necháme provařit dalších 20 minut. Jakmile je zelenina měkká, vyndáme sítko s kořením, vmícháme 2 lžíce suchého sherry, sůl a pepř.

  • 5

    Podáváme v nahřátých miskách ozdobené čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu