Davoská bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 75 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 šálek Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1045 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 25.3 mg
  • Draslík 1525.1 mg
  • Vláknina 7998.2 mg
  • Vitamín A 7998.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, přelijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Slaninu také nakrájíme na kostičky a necháme zpražit na nadrobno nakrájené cibuli.

  • 2

    Dále do polévky přidáme rýži a dále osmažíme, aby slanina byla křupavá. Potom vše smícháme s bramborami a společně dovaříme do měkka. Uvařenou polévku osolíme, okořeníme např. majoránkou a nasekanou zelenou petrželkou.

  • 3

    Jiné alternativy: polévku lze doplnit nakrájenou uzeninou, zbytky pečeného masa nebo posypat strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu