Davoská bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1045 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 25.3 mg
- Draslík 1525.1 mg
- Vláknina 7998.2 mg
- Vitamín A 7998.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, přelijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Slaninu také nakrájíme na kostičky a necháme zpražit na nadrobno nakrájené cibuli.
-
2
Dále do polévky přidáme rýži a dále osmažíme, aby slanina byla křupavá. Potom vše smícháme s bramborami a společně dovaříme do měkka. Uvařenou polévku osolíme, okořeníme např. majoránkou a nasekanou zelenou petrželkou.
-
3
Jiné alternativy: polévku lze doplnit nakrájenou uzeninou, zbytky pečeného masa nebo posypat strouhaným sýrem.