Polévka z opraženého droždí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Zelenina kořenová
  • 50 g Droždí
  • 20 g Nudle vaječné
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1112 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 690.7 mg
  • Vláknina 3328 mg
  • Vitamín A 3328 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na másle opražíme rozdrobené droždí, zalijeme vodou a chvíli povaříme.

  • 2

    Přidáme oloupanou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a znovu krátce povaříme. Polévku podle chuti osolíme a zavaříme do ní nudle nebo jiné drobné těstoviny.

  • 3

    Nakonec vsypeme nasekanou petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu