Rybí polévka s kukuřicí
Suroviny
- 150 ml Voda pitná
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Filé rybí
- 0.25 ks Celer řapíkatý
- 0.25 ks Cuketa
- 0.25 ks Kedlubna
- 2 ks Brambory
- 1 ks Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 63 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 10.7 mg
- Draslík 388.1 mg
- Vláknina 7352.3 mg
- Vitamín A 7352.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli nakrájíme a osmahneme na másle.
-
2
Přidáme nakrájené brambory a zeleninu.
-
3
Vše osmahneme, zaprášíme kukuřičnou moukou a zalijeme vodou.
-
4
Vložíme omyté rybí filé a povaříme.
-
5
Uvařenou rybu vyjmeme, přidáme okapanou kukuřici, přilijeme smetanu a povaříme.
-
6
Dochutíme pepřem a solí.
-
7
Nakrájenou vařenou rybu vložíme zpět do polévky.