Vývar z bažanta s masem a domácími nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1029 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 341.8 mg
- Vláknina 2524.6 mg
- Vitamín A 2524.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečlivě očištěného, vykuchaného a opláchnutého bažanta rozčtvrtíme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř a nové koření, oloupanou, rozkrájenou cibuli a zvolna vaříme.
-
2
K částečně měkkému bažantu přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a dovaříme doměkka.
-
3
Bažanta vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky. Vývar procedíme hustým cedníkem.
-
4
Očištěné a opláchnuté žampiony nakrájíme na jemné plátky, krátce je podusíme na tuku, osolíme, přidáme maso z bažanta a zalijeme trochou vývaru.
-
5
Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání uvaříme. Potom je scedíme, propláchneme a okapané promícháme s bažantím masem a žampiony.
-
6
Před podáváním vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
7
Směs masa, žampionů a těstovin vkládáme do polévky spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.