Špejcharová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 333 g Slepice
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 0.7 g Nové koření celé
  • 20 g Sůl
  • 133 g Játra hovězí
  • 67 g Strouhanka
  • 0.7 g Pepř černý mletý
  • 13 g Polévkové koření
  • 13 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Česnek
  • 0.7 g Pepř černý celý
  • 67 g Špagety, Makarony
  • 33 g Pšeničná krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 83.4 mg
  • Draslík 143.2 mg
  • Vláknina 1567.9 mg
  • Vitamín A 1567.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a vaříme, až slepice částečně změkne.

  • 2

    Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vaříme doměkka.

  • 3

    Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso i zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.

  • 4

    Vývar dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.

  • 5

    Příprava játrových knedlíčků: Hovězí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jemně je semeleme, přidáme vejce, krupici, strouhanku, sůl, mletý pepř, mouku a třený česnek. Vše dobře promícháme.

  • 6

    Ze směsi tvarujeme menší knedlíčky. Každý knedlíček protkneme křížem makarónem tak, aby konce překrývaly. Knedlíčky uvaříme.

  • 7

    Při podávání vložíme do vývaru knedlíčky, nakrájené slepičí maso a zeleninu.

Komentáře k receptu