Špejcharová polévka
Suroviny
- 333 g Slepice
- 100 g Zelenina kořenová
- 0.7 g Nové koření celé
- 20 g Sůl
- 133 g Játra hovězí
- 67 g Strouhanka
- 0.7 g Pepř černý mletý
- 13 g Polévkové koření
- 13 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13 g Česnek
- 0.7 g Pepř černý celý
- 67 g Špagety, Makarony
- 33 g Pšeničná krupice
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 869 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 83.4 mg
- Draslík 143.2 mg
- Vláknina 1567.9 mg
- Vitamín A 1567.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici očistíme a opláchneme. Zalijeme ji studenou vodou, uvedeme do varu, snížíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a nové koření a vaříme, až slepice částečně změkne.
-
2
Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vaříme doměkka.
-
3
Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso i zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.
-
4
Vývar dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.
-
5
Příprava játrových knedlíčků: Hovězí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jemně je semeleme, přidáme vejce, krupici, strouhanku, sůl, mletý pepř, mouku a třený česnek. Vše dobře promícháme.
-
6
Ze směsi tvarujeme menší knedlíčky. Každý knedlíček protkneme křížem makarónem tak, aby konce překrývaly. Knedlíčky uvaříme.
-
7
Při podávání vložíme do vývaru knedlíčky, nakrájené slepičí maso a zeleninu.