Polévka z mletého masa s bramborami na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 78.4 mg
- Draslík 1194 mg
- Vláknina 8354 mg
- Vitamín A 8354 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme.
-
2
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je a osolíme. Zalijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
-
3
Očištěnou zeleninu omyjeme, brambory pokrájíme na kostičky, papriky zbavené jádřinců rozkrájíme na proužky. Spařená rajčata oloupeme a krájíme na čtvrtky.
-
4
Brambory se zeleninou přidáme k masu, vložíme svazek bylinek, zalijeme vínem a dusíme doměkka.
-
5
Poté bylinky vyjmeme, polévku podle potřeby zředíme horkou vodou, přisolíme a posypeme nasekanou petrželkou.
-
6
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.