Polévka z vepřového jazyka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vepřový jazyk
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 5 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 689.6 mg
  • Vláknina 16984 mg
  • Vitamín A 16984 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý vepřový jazyk uvaříme v solené vodě doměkka. Do vývaru přidáme Vegetu, pepř, očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu a povaříme.

  • 2

    Uvařený jazyk ponoříme na chvíli do studené vody a oloupeme. Nakrájíme jej na malé kousky a vložíme do polévky.

  • 3

    Polévku před podáváním ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu