Hovězí polévka s fritátovými nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 46.9 mg
- Draslík 819 mg
- Vláknina 822.6 mg
- Vitamín A 822.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Vejce dobře rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou hrubou mouku, trochu soli a vymícháme řidší těstíčko.
-
3
Pánvičku potřeme tukem a z těstíčka pečeme tenké palačinkové placky.
-
4
Z upečených placek nakrájíme užší delší nudle a usmažíme je v horkém tuku dočervena. Vyjmeme je a necháme okapat.
-
5
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s fritátovými nudlemi vkládáme do polévky až při podávání.