Petrželová polévka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 147.4 mg
- Draslík 965.4 mg
- Vláknina 5122.3 mg
- Vitamín A 5122.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou petržel uvaříme doměkka a rozmixujeme.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a spolu s petrželí asi 15 minut povaříme. Přidáme sůl, pepř muškátový květ a polévku procedíme. Odstavíme z ohně a přilijeme smetanu.
-
3
Do polévky v talířích dáme plátky uvařených vajec posypaných nasekanou petrželkou.