Rajčatová polévka s ricottovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 0.5 ks Rohlíky bílé
  • 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 129233 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 340.9 mg
  • Vláknina 10188.7 mg
  • Vitamín A 10188.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rajský protlak a při nižší teplotě povaříme, dokud směs nezačne mít tmavě červenou barvu. Přimícháme na plátky nakrájený česnek, lžičku hladké mouky, zalijeme litrem vývaru z kostky, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a necháme 20 minut povařit.

  • 2

    Plátky rohlíku namočíme do mléka, vymačkáme a v misce smícháme se sýrem, polohrubou moukou a trochou soli. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.

  • 3

    Nočky přidáme do polévky spolu s hrstí bylinek a dle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu