Rajčatová polévka s ricottovými nočky
Suroviny
- 100 g Olej olivový extra panenský
- 80 g Protlak rajčatový
- 100 g Sýr Ricotta
- 1 kávová lžička Mouka polohrubá
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- 0.5 ks Rohlíky bílé
- 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 39 g
- Sodík 129233 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 20.3 mg
- Draslík 340.9 mg
- Vláknina 10188.7 mg
- Vitamín A 10188.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rajský protlak a při nižší teplotě povaříme, dokud směs nezačne mít tmavě červenou barvu. Přimícháme na plátky nakrájený česnek, lžičku hladké mouky, zalijeme litrem vývaru z kostky, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Poté ztlumíme teplotu a necháme 20 minut povařit.
-
2
Plátky rohlíku namočíme do mléka, vymačkáme a v misce smícháme se sýrem, polohrubou moukou a trochou soli. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.
-
3
Nočky přidáme do polévky spolu s hrstí bylinek a dle chuti osolíme a opepříme.