Vývar se želatinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 3 g
- Sodík 645 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 168.7 mg
- Vláknina 2289.8 mg
- Vitamín A 2289.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar ohřejeme a horký přecedíme, aby byl čirý. Podle potřeby osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme, aby chuť vývaru byla pikantní.
-
2
Plátky želatiny namočíme na chvíli do studené vody, potom je vymačkáme a rozpustíme v horkém (ne vroucím) vývaru.