Vinná polévka ze silného vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Víno bílé
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 291.5 mg
  • Draslík 167.7 mg
  • Vláknina 27.2 mg
  • Vitamín A 27.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Silný masový vývar v hrnci povaříme s vínem a smetanou 5 minut. Potom odstavíme z plotny.

  • 2

    V misce rozmícháme čerstvé žloutky se 2 lžícemi smetany a směs za stálého míchání vlijeme do polévky - už nevaříme!

  • 3

    Polévku osolíme a ochutíme cayenským pepřem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu