Bramborová polévka s masovými knedlíčky
Suroviny
- 35 g Strouhanka
- 500 g Brambory
- 120 g Cibule
- 500 g Hovězí maso mleté
- 20 g Petržel - nať
- 8 g Sůl
- 300 g Hrášek
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 1 g Pepř černý mletý
- 1.3 g Máslo čerstvé
- 40 ml Mléko polotučné
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1353 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 195.2 mg
- Draslík 1343.8 mg
- Vláknina 15892.5 mg
- Vitamín A 15892.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na osminky, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny. Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přidáme strouhanku, zalijeme mlékem, přisypeme posekanou petrželku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme malé knedlíčky, které osmažíme v pánvi na másle ze všech stran. Knedlíčky vsypeme do vývaru k bramborám, přidáme hrášek, smetanu, podle chuti ochutíme pepřem, solí a krátce povaříme.