Kuřecí vývar s bílým vínem podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 104 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 235.6 mg
- Vláknina 6784.6 mg
- Vitamín A 6784.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí skelety rozdělíme na menší kusy, nahrubo pokrájíme 3 cibule, 2 pórky, 3 velké mrkve a 4 řapíky celeru. Na půlky překrojíme 6 neoloupaných stroužků česneku a rozčtvrtíme 8 velkých vodnic.
-
2
Ve velkém hrnci zalijeme skelety studenou vodou a vodu uvedeme do varu. Pěnu vzniklou při vaření pečlivě sbíráme. Přidáme zeleninu kromě vodnice, víno, sůl a snítku čerstvého tymiánu a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Pak přidáme vodnici, ještě hodinu vaříme, hrnec odstavíme a vychladlý vývar přecedíme.
-
3
Vývar je vhodný na podlévání ryb i pečení, jako základ dušených pokrmů, polévek i k vaření kuřat. V chladničce můžeme uchovávat 3 dny, v mrazničce 1 měsíc.