Zeleninová polévka se šťovíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Jogurt bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Šťovík
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1235 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 1120.9 mg
  • Vláknina 11464.8 mg
  • Vitamín A 11464.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a orestujeme. Po 5 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, mrkev a na jemno nasekanou pažitku, restujeme ještě dalších 5 minut. Vše osolíme, opepříme, odložíme stranou.

  • 2

    Šťovík omyjeme, očistíme a vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout, poté za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré.

  • 3

    Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme orestovanou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.

  • 4

    Po uvaření servírujeme do polévkových talířů a zdobíme lžící bílého jogurtu.

Komentáře k receptu