Zeleninová polévka se šťovíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1235 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 1120.9 mg
- Vláknina 11464.8 mg
- Vitamín A 11464.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a orestujeme. Po 5 minutách přidáme na kolečka nakrájený pórek, mrkev a na jemno nasekanou pažitku, restujeme ještě dalších 5 minut. Vše osolíme, opepříme, odložíme stranou.
-
2
Šťovík omyjeme, očistíme a vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Necháme trochu zchladnout, poté za pomoci ručního mixéru rozmixujeme na pyré.
-
3
Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme orestovanou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.
-
4
Po uvaření servírujeme do polévkových talířů a zdobíme lžící bílého jogurtu.