Polévka z tomatového pesta se sladkými bramborami a rozmarýnem
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Brambory sladké (Batáty)
- 1 ks Brambory
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 68 g
- Sodík 667 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 285.9 mg
- Vláknina 5416.5 mg
- Vitamín A 5416.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, prolisujeme, cibuli, mrkev, sladké brambory a bramboru oloupeme, nadrobno pokrájíme, rozmarýn posekáme na jemno.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, snížíme příkon tepla, vložíme česnek, cibuli, část rozmarýnu a restujeme do měkka 3 - 5 minut. K orestované směsi přidáme tomatové pesto, zahříváme 1 minutu, potom přidáme mrkev, sladké brambory a bramboru, restujeme dalších 5 minut. Do nádoby vlijeme drůbeží vývar, osolíme, opepříme, uvedeme do varu a za středního příkonu tepla vaříme zakryté 30 - 40 minut, až zelenina změkne.
-
3
Hotovou polévku rozmixujeme, je-li příliš hustá, naředíme ji vývarem a přihřejeme. Před podáváním posypeme zbylou částí rozmarýnu.