Zelná polévka s rajčatovým protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1908 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 775.6 mg
- Vláknina 11471 mg
- Vitamín A 11471 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, trochu pokrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, osmahneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Nyní přidáme zelí, brambory, rajčatový protlak, osolíme, okořeníme celým pepřem, bobkovým listem a vaříme do měkka.