Slepičí polévka slovenská
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
- 60 g Cibule
- 60 g Mrkev kořen
- 10 g Sůl
- 60 g Houby čerstvé
- 400 g Hovězí maso přední
- 1000 g Slepice
- 20 g Paprika mletá sladká
- 4 g Pepř černý celý
- 100 g Paprika zelená
- 60 g Petržel kořen
- 20 g Petržel kudrnka
- 120 g Protlak rajčatový
- 3 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 24 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 497.3 mg
- Vláknina 3756.2 mg
- Vitamín A 3756.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici bez drobů vložíme do hrnce, přidáme kousek hovězího masa, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme celý pepř a vaříme nejméně dvě hodiny. Slepici a maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. Všechno nasypeme do polévky, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kroužky cibule a dovaříme. Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.