Bramborová polévka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sádlo škvařené
  • 400 g Brambory
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 612.9 mg
  • Vláknina 7516.3 mg
  • Vitamín A 7516.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a nadrobno nakrájené brambory vložíme do vroucí osolené vody.

  • 2

    Přidáme mléko, jíšku ze sádla a mouky, oloupaná a nakrájená rajčata, rajčatový protlak, mletý pepř a vše uvaříme doměkka. Podáváme s nakrájenou zelenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu