Hlívová polévka s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Játra drůbeží
  • 200 g Rukola
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Likér bylinný - Strega
  • 400 ml Dolin - Vermouth
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1854 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 911.6 mg
  • Vláknina 8037.5 mg
  • Vitamín A 8037.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli s nakrájenými játry na něm lehce orestujeme.

  • 2

    Houby očistíme, opereme, nakrájíme a asi po 5 minutách přidáme k játrům. Přibližně po 5 minutách všechno podlijeme vývarem a vermutem.

  • 3

    Polévku dochutíme bylinným likérem, solí a pepřem a asi 5 minuty necháme vařit na mírném ohni.

  • 4

    Rukolu nakrájíme nahrubo a krátce před podáváním přidáme do polévky.

Komentáře k receptu