Hlívová polévka s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1854 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 911.6 mg
- Vláknina 8037.5 mg
- Vitamín A 8037.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli s nakrájenými játry na něm lehce orestujeme.
-
2
Houby očistíme, opereme, nakrájíme a asi po 5 minutách přidáme k játrům. Přibližně po 5 minutách všechno podlijeme vývarem a vermutem.
-
3
Polévku dochutíme bylinným likérem, solí a pepřem a asi 5 minuty necháme vařit na mírném ohni.
-
4
Rukolu nakrájíme nahrubo a krátce před podáváním přidáme do polévky.