Vydatná zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 125 g Kapusta hlávková
  • 100 g Mrkev kořen
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Česnek
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 g Fazole červené
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 563.6 mg
  • Vláknina 10410.1 mg
  • Vitamín A 10410.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme přes noc do studené vody. Další den vyměníme vodu a fazole dáme předvařit asi na 15 minut.

  • 2

    V dalším kastrolu rozehřejeme rostlinný olej, vložíme do něj zeleninu pokrájenou na kousky a vše asi 3 minuty zprudka opékáme. Poté podlijeme vývarem, přidáme fazole, rýži, rajčata, protlak, česnek a na mírném ohni a za občasného míchání dále vaříme, až je vše měkké.

  • 3

    Nakonec polévku dochutíme solí a polévkovým kořením. Můžeme přizdobit strouhaným parmezánem. Lze podávat s pečivem jako chutnou večeři.

Komentáře k receptu