Vydatná zeleninová polévka
Suroviny
- 25 g Celer bulvový
- 100 g Cibule
- 125 g Kapusta hlávková
- 100 g Mrkev kořen
- 40 g Sýr Parmezán
- 5 g Česnek
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 125 g Fazole červené
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 špetka Sůl
- 1.5 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Rýže loupaná
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1030 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 563.6 mg
- Vláknina 10410.1 mg
- Vitamín A 10410.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Další den vyměníme vodu a fazole dáme předvařit asi na 15 minut.
-
2
V dalším kastrolu rozehřejeme rostlinný olej, vložíme do něj zeleninu pokrájenou na kousky a vše asi 3 minuty zprudka opékáme. Poté podlijeme vývarem, přidáme fazole, rýži, rajčata, protlak, česnek a na mírném ohni a za občasného míchání dále vaříme, až je vše měkké.
-
3
Nakonec polévku dochutíme solí a polévkovým kořením. Můžeme přizdobit strouhaným parmezánem. Lze podávat s pečivem jako chutnou večeři.