Čínská kuřecí polévka s bambusem
Suroviny
- 200 g Šunka od kosti
- 400 g Kuřecí prsa
- 80 g Bambusové výhonky
- 40 g Houby sušené
- 5 g Zázvor celý
- 100 g Sůl
- 300 g Zelí čínské
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 ml Víno rýžové čínské
- 5 ml Olej sezamový
- 40 ml Omáčka sójová
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cibule
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 5 g
- Sodík 5191 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 45.5 mg
- Draslík 559.8 mg
- Vláknina 2855.8 mg
- Vitamín A 2855.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce ve 3 l vody dáme vařit kuřecí prsa, cibuli, zázvor, nasekané bambusové výhonky a hrst sušených hub. Na mírném ohni povaříme asi 40 minut, až je maso měkké. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, 2 lžíce rýžového vína, vaříme dalších 5 minut. Na závěr přidáme čínské zelí pokrájené na proužky, osolíme, opepříme, povaříme 2 minuty. Vyjmeme maso, které nakrájíme na kousky a rozdělíme do misek, přelijeme horkou polévkou. Na dochucení podáváme v misce mimo omáčku, kterou zhotovíme ze 2 lžic sojové omáčky, lžičky sezamového oleje a nadrobno nasekané jarní cibulky.