Vývar s opečeným chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 3 g
- Sodík 843 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 280 mg
- Vláknina 3025 mg
- Vitamín A 3025 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Základní hovězí vývar přivedeme k varu. Přisypeme na kostičky nakrájenou karotku a brukev, přidáme pórek, který pokrájíme na kolečka. Povaříme 20 minut.
-
2
Bílý chléb nebo veku nakrájíme na větší kostky, na pánvi opražíme, vyskládáme na plech, posypeme sýrem a krátce v troubě zapečeme. Asi 10 minut, dokud se sýr lehce nerozteče.
-
3
Podáváme zvlášť vývar a zvlášť opečený chléb na dezertním talířku.