Vývar s opečeným chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Karotka
  • 50 g Pórek
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Brukev řepka
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 843 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 280 mg
  • Vláknina 3025 mg
  • Vitamín A 3025 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základní hovězí vývar přivedeme k varu. Přisypeme na kostičky nakrájenou karotku a brukev, přidáme pórek, který pokrájíme na kolečka. Povaříme 20 minut.

  • 2

    Bílý chléb nebo veku nakrájíme na větší kostky, na pánvi opražíme, vyskládáme na plech, posypeme sýrem a krátce v troubě zapečeme. Asi 10 minut, dokud se sýr lehce nerozteče.

  • 3

    Podáváme zvlášť vývar a zvlášť opečený chléb na dezertním talířku.

Komentáře k receptu