Hovězí polévka se zeleninou a vínem
Suroviny
- 80 g Hrášek
- 150 g Kapusta hlávková
- 100 g Květák
- 200 g Hovězí maso přední
- 80 g Fazolové lusky zelené
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rajčata
- 2.5 l Voda pitná
- 2 dl Víno červené
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 5 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 758.3 mg
- Vláknina 10487.5 mg
- Vitamín A 10487.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso pokrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.
-
2
Připravíme si očištěnou, pokrájenou zeleninu. Když je maso poloměkké, přidáme do vývaru nadrobno nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na oleji a všechnu zeleninu, kromě rajčat.
-
3
Rajčata spaříme, nakrájíme na kostičky a před koncem vaření je vložíme do polévky. Ještě přilijeme 2 dl vína, dochutíme solí a odstavíme z plotny.