Jemná špenátová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 2 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 730 mg
- Vláknina 8084 mg
- Vitamín A 8084 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé špenátové listy nejdříve probereme a zbavíme povadlých listů. Kořenovou zeleninu si omyjeme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Po dosažení varu přidáme propasírovaný česnek, kostku zeleninového bujónu a sůl. Vaříme na mírném ohni 20 minut. V trošce vody si rozkvedláme rýžovou mouku a pomalu vléváme do polévky. Ještě krátce povaříme a hrnec odstavíme. Polévku vlijeme do mixéru a rozmixujeme na krémovou konzistenci. Nakonec zjemníme panenským olejem.
-
2
Na talíři polévku zdobíme rýžovými burisony.