Jemná špenátová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Česnek
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka rýžová
  • 4 polévková lžíce Burisony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 730 mg
  • Vláknina 8084 mg
  • Vitamín A 8084 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé špenátové listy nejdříve probereme a zbavíme povadlých listů. Kořenovou zeleninu si omyjeme a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Po dosažení varu přidáme propasírovaný česnek, kostku zeleninového bujónu a sůl. Vaříme na mírném ohni 20 minut. V trošce vody si rozkvedláme rýžovou mouku a pomalu vléváme do polévky. Ještě krátce povaříme a hrnec odstavíme. Polévku vlijeme do mixéru a rozmixujeme na krémovou konzistenci. Nakonec zjemníme panenským olejem.

  • 2

    Na talíři polévku zdobíme rýžovými burisony.

Komentáře k receptu