Krémová rybí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 23 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 138.9 mg
- Draslík 509.6 mg
- Vláknina 6063 mg
- Vitamín A 6063 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle opečeme nadrobno nakrájený pórek a cibuli doměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a mouku. Za stálého míchání přilijeme asi 0,75 l vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
-
2
Vaříme cca 15-20 minut, až jsou brambory měkké.
-
3
Přidáme loupané, předvařené krevety a na menší kousky nakrájenou uzenou rybu bez kostí.
-
4
Ještě asi 5 minut povaříme než vmícháme smetanu, již nevaříme.