Krémová rybí polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Makrela uzená
  • 750 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Brambory
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 138.9 mg
  • Draslík 509.6 mg
  • Vláknina 6063 mg
  • Vitamín A 6063 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle opečeme nadrobno nakrájený pórek a cibuli doměkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a mouku. Za stálého míchání přilijeme asi 0,75 l vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.

  • 2

    Vaříme cca 15-20 minut, až jsou brambory měkké.

  • 3

    Přidáme loupané, předvařené krevety a na menší kousky nakrájenou uzenou rybu bez kostí.

  • 4

    Ještě asi 5 minut povaříme než vmícháme smetanu, již nevaříme.

Komentáře k receptu