Krémová polévka s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 3 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 622 mg
- Vláknina 14452.9 mg
- Vitamín A 14452.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citron řádně omyjeme, osušíme, skrojíme 2 cm kůry. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Meruňky omyjeme, dvě necháme stranou na ozdobu, spaříme, ihned zchladíme, oloupeme a vypeckujeme. Vložíme do hrnce, zakapeme polovinou citronové šťávy, aby ovoce nezhnědlo, přidáme skořici, kůru, mírně osolíme a přilijeme 800 ml vody. Pozvolna vaříme 9 minut. Vyjmeme skořici a kůru, ovoce s vývarem rozmixujeme a opět uvedeme k varu.
-
2
V mléce rozmícháme pudink a za stálého míchání vlijeme do polévky. Povaříme do zhoustnutí a dle chuti osladíme. Uvařenou polévku rychle zchladíme ve studené vodě, přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
-
3
Při servírování polévku rozdělíme do misek, střed ozdobíme nakrájenými meruňkami do vějíře, přidáme omytý rybíz a dozdobíme lístky máty.