Krémová polévka s meruňkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Meruňky
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Rybíz červený
  • 800 ml Voda pitná
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Máta
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Citrony
  • 0.125 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 622 mg
  • Vláknina 14452.9 mg
  • Vitamín A 14452.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citron řádně omyjeme, osušíme, skrojíme 2 cm kůry. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Meruňky omyjeme, dvě necháme stranou na ozdobu, spaříme, ihned zchladíme, oloupeme a vypeckujeme. Vložíme do hrnce, zakapeme polovinou citronové šťávy, aby ovoce nezhnědlo, přidáme skořici, kůru, mírně osolíme a přilijeme 800 ml vody. Pozvolna vaříme 9 minut. Vyjmeme skořici a kůru, ovoce s vývarem rozmixujeme a opět uvedeme k varu.

  • 2

    V mléce rozmícháme pudink a za stálého míchání vlijeme do polévky. Povaříme do zhoustnutí a dle chuti osladíme. Uvařenou polévku rychle zchladíme ve studené vodě, přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.

  • 3

    Při servírování polévku rozdělíme do misek, střed ozdobíme nakrájenými meruňkami do vějíře, přidáme omytý rybíz a dozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu