Polévka z hovězího masa a hrášku
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Hrášek mražený
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Mléko polotučné
- 0.5 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 10 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 111.2 mg
- Draslík 285.1 mg
- Vláknina 9371.2 mg
- Vitamín A 9371.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném tuku osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, maso nakrájené na malé kousky, osolíme a podusíme skorem do měkka. Přisypeme nerozmražený hrášek, rozkrájená oloupaná rajčata, dle chutí dosolíme a podusíme do měkka.
-
2
Vydušenou šťávu doředíme převařenou vodou, lehce povaříme a posypeme petrželovou natí.
-
3
Chceme-li polévku zahuštěnou, téměř u samého konce varu přidáme jíšku nebo 1 dc mléka s rozkvedlaným žloutkem. Žloutek již nevaříme, neboť by se srazil.