Polévka z hovězího masa a hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Hrášek mražený
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 111.2 mg
  • Draslík 285.1 mg
  • Vláknina 9371.2 mg
  • Vitamín A 9371.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném tuku osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, maso nakrájené na malé kousky, osolíme a podusíme skorem do měkka. Přisypeme nerozmražený hrášek, rozkrájená oloupaná rajčata, dle chutí dosolíme a podusíme do měkka.

  • 2

    Vydušenou šťávu doředíme převařenou vodou, lehce povaříme a posypeme petrželovou natí.

  • 3

    Chceme-li polévku zahuštěnou, téměř u samého konce varu přidáme jíšku nebo 1 dc mléka s rozkvedlaným žloutkem. Žloutek již nevaříme, neboť by se srazil.

Komentáře k receptu