Vývar z bažanta s masem a domácími nudlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Bažant obecný
  • 60 g Cibule
  • 25 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 15 g Polévkové koření
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 0.1 g Nové koření celé
  • 0.1 g Pepř černý celý
  • 170 g Nudle vaječné
  • 1800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1029 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 341.8 mg
  • Vláknina 2524.6 mg
  • Vitamín A 2524.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečlivě očištěného, vykuchaného a opláchnutého bažanta rozčtvrtíme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř a nové koření, oloupanou, rozkrájenou cibuli a zvolna vaříme.

  • 2

    K částečně měkkému bažantu přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a dovaříme doměkka.

  • 3

    Bažanta vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky. Vývar procedíme hustým cedníkem.

  • 4

    Očištěné a opláchnuté žampiony nakrájíme na jemné plátky, krátce je podusíme na tuku, osolíme, přidáme maso z bažanta a zalijeme trochou vývaru.

  • 5

    Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání uvaříme. Potom je scedíme, propláchneme a okapané promícháme s bažantím masem a žampiony.

  • 6

    Před podáváním vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 7

    Směs masa, žampionů a těstovin vkládáme do polévky spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.

Komentáře k receptu