Špenátová krémová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 6 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 27.1 mg
  • Draslík 599.8 mg
  • Vláknina 5753.7 mg
  • Vitamín A 5753.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté špenátové listy vložíme do kastrolu s malým množstvím vařící osolené vody a dusíme je na mírném ohni pod pokličkou asi 7 minut.

  • 2

    Ze 30 g másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme postupně 6 dl vody a mléko, rozšleháme a povaříme.

  • 3

    Podušený špenát rozmixujeme, přidáme do polévky spolu s bujónem, osolíme, okořeníme muškátem a ještě krátce povaříme.

  • 4

    Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.

Komentáře k receptu