Špenátová krémová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 12 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 27.1 mg
- Draslík 599.8 mg
- Vláknina 5753.7 mg
- Vitamín A 5753.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté špenátové listy vložíme do kastrolu s malým množstvím vařící osolené vody a dusíme je na mírném ohni pod pokličkou asi 7 minut.
-
2
Ze 30 g másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme postupně 6 dl vody a mléko, rozšleháme a povaříme.
-
3
Podušený špenát rozmixujeme, přidáme do polévky spolu s bujónem, osolíme, okořeníme muškátem a ještě krátce povaříme.
-
4
Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.