Drožďové nočky do polévky
Suroviny
- 700 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 6 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Droždí
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1156 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 68.2 mg
- Draslík 442.1 mg
- Vláknina 5040.3 mg
- Vitamín A 5040.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme za stálého míchání jemně nakrájenou cibuli a rozdrobené droždí dozlatova.
-
2
Přisypeme strouhanku, hrubou mouku, sůl, pepř, kmín, přidáme vejce, mléko a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.
-
3
Z hmoty vykrajujeme lžičkou nočky a krátce je povaříme ve vroucím vývaru.