Drožďové nočky do polévky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Droždí
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1156 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 68.2 mg
  • Draslík 442.1 mg
  • Vláknina 5040.3 mg
  • Vitamín A 5040.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme za stálého míchání jemně nakrájenou cibuli a rozdrobené droždí dozlatova.

  • 2

    Přisypeme strouhanku, hrubou mouku, sůl, pepř, kmín, přidáme vejce, mléko a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Z hmoty vykrajujeme lžičkou nočky a krátce je povaříme ve vroucím vývaru.

Komentáře k receptu