Tresčí polévka
Suroviny
- 4 g Máslo čerstvé
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Feferony
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Čočka jedlá
- 2 polévková lžíce Hrách loupaný
- 2 polévková lžíce Fazole bílé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 2 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 41.2 mg
- Draslík 424.1 mg
- Vláknina 9762.1 mg
- Vitamín A 9762.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filé nakrájíme na kousky, mírně osolíme a osmažíme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulí. Zalijeme horkou vodou, přidáme nakrájené brambory, přes noc máčenou čočku, fazole a hrách a všechny ostatní suroviny. Vše vaříme doměkka.
-
2
Polévku podle chuti osolíme nebo okyselíme citronovou šťávou.