Řeřichová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 20 g
- Sodík 992 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 30.5 mg
- Draslík 1166 mg
- Vláknina 1169.8 mg
- Vitamín A 1169.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a okapané lístky řeřichy osmahneme na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme asi 15 minut.
-
2
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a dobře povaříme.
-
3
Do polévky přidáme dušenou řeřichu, sůl, pepř a ještě ji krátce povaříme.