Polévka zelná bulharská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 100 g Jogurt bílý
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Vepřové maso libové
  • 140 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 156.5 mg
  • Draslík 298.6 mg
  • Vláknina 4403.8 mg
  • Vitamín A 4403.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 765.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, nakrájené maso a zelí zalijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka.

  • 2

    Potom přidáme rozředěnou jíšku připravenou z másla, mouky a jemně nakrájené cibule, mletou papriku a dovaříme doměkka.

  • 3

    Polévku zahustíme jogurtem rozmíchaným s vejcem a opepříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr.

Komentáře k receptu