Kuře Granada
Suroviny
- 100 g Játra kuřecí
- 750 g Kuřecí prsa
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 400 ml Mléko polotučné
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Víno portské
- 120 ml Olej rostlinný
- 3 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1121 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 72 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 457.8 mg
- Draslík 835.5 mg
- Vláknina 2466.3 mg
- Vitamín A 2466.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do horkého mléka se lžičkou soli přidáme 40 g másla a tenkým praménkem přisypeme hrubou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku a na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.
-
2
Potom postupně vmícháme vejce. Pomocí lžíce vykrajujeme noky a zavaříme je do vařící vody s lžičkou soli. Vaříme asi 5 minut.
-
3
Uvařené noky necháme okapat a udržujeme je v teple.
-
4
Čtyři kuřecí prsní řízky naklepeme a osolíme. Kuřecí játra rozkrájíme na kousky a opepříme.
-
5
Připravené kuřecí plátky v rozehřátém oleji na pánvi asi za 10-12 minut dozlatova opečeme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple. Na pánvi potom rozehřejeme máslo, játra na něm osmažíme a hotová přidáme k opečenému kuřeti.
-
6
Do pánve přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme portským vínem, přidáme šlehačku a vše svaříme na hustou omáčku.
-
7
Na ohřáté talíře rozdělíme máslové noky, přidáme opečené kuřecí plátky, na ně navrstvíme opečené kousky jater a přelijeme smetanovo-vinnou omáčkou.