Kuře Granada

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Játra kuřecí
  • 750 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno portské
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1121 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 457.8 mg
  • Draslík 835.5 mg
  • Vláknina 2466.3 mg
  • Vitamín A 2466.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do horkého mléka se lžičkou soli přidáme 40 g másla a tenkým praménkem přisypeme hrubou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku a na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.

  • 2

    Potom postupně vmícháme vejce. Pomocí lžíce vykrajujeme noky a zavaříme je do vařící vody s lžičkou soli. Vaříme asi 5 minut.

  • 3

    Uvařené noky necháme okapat a udržujeme je v teple.

  • 4

    Čtyři kuřecí prsní řízky naklepeme a osolíme. Kuřecí játra rozkrájíme na kousky a opepříme.

  • 5

    Připravené kuřecí plátky v rozehřátém oleji na pánvi asi za 10-12 minut dozlatova opečeme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple. Na pánvi potom rozehřejeme máslo, játra na něm osmažíme a hotová přidáme k opečenému kuřeti.

  • 6

    Do pánve přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme portským vínem, přidáme šlehačku a vše svaříme na hustou omáčku.

  • 7

    Na ohřáté talíře rozdělíme máslové noky, přidáme opečené kuřecí plátky, na ně navrstvíme opečené kousky jater a přelijeme smetanovo-vinnou omáčkou.

Komentáře k receptu