Zálivka vinaigrette s vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 39.8 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo tak, aby žloutky zůstaly vláčné a oloupeme.

  • 2

    Žloutky vyjmeme, rozetřeme s hořčicí, ochutíme solí a pepřem. Poté postupně metličkou všleháme ocet a olej a přimícháme na jemné proužky nakrájený uvařený bílek.

  • 3

    Zálivka je vhodná k listovému salátu.

Komentáře k receptu