Zálivka vinaigrette s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 8 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 39.8 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo tak, aby žloutky zůstaly vláčné a oloupeme.
-
2
Žloutky vyjmeme, rozetřeme s hořčicí, ochutíme solí a pepřem. Poté postupně metličkou všleháme ocet a olej a přimícháme na jemné proužky nakrájený uvařený bílek.
-
3
Zálivka je vhodná k listovému salátu.