Vejce s křenovo-hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 155 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 278.3 mg
- Draslík 103.8 mg
- Vláknina 4362 mg
- Vitamín A 4362 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Nakrájíme podélně na půlky, rozložíme na tác a posolíme. Vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme hořčici a nastrouhaný křen, osolíme, opepříme. Čerstvou mrkev nastrouháme na struhadle na tzv. slámové proužky nebo nakrájíme ručně. Rozložíme mezi jednotlivá vejce a zalijeme omáčkou.